Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Thursday, 26 April 2012

Kad Kahwin Didi!! Final

Akhirnye setelah mcm2 kesukaran dd hadapi berkaitan kad kawen, kad kawen dd siap jgk sebulan yang lepas.
hahahah da lama siap, tapi lum start edar pun lagi.sbb rasa cam awal sangat. ahak!!tapi kt fb da sebok create event.


Akhirnye kad kawin dd ni 100% DIY. x cantek mana pun, mcm kad kawen dulu2 je sbb dd x creative. Asalkan ade peta n alamat pengantin cukupla kot. DD buat kad untuk dua2 pihak. Kad kami saiz A4 3 folded, depan blakang, warna ikut tema masing2.hehehehe. Nak kene tempek ke x eh??nanti2 la ek. saye malu..hehehe. 


nak cerita tentang kos DIY. berbaloi atau x? pada dd sgt berbaloi. lepas DIY design, dd hantar printing outsource, dekat e-print. Hantar online, bayar online, lepas dia print dd ambik.Servis sgt pantas, 2hari da siap pun. Harga sangat2 affordable. Dd pilih kertas 157gsm art paper, both side folded. Its cost me only RM289.00 for 2000pcs. then dd beli envelope sendiri kat mydin, 2000pcs RM93.00. Total card cost are RM 382.00. Thats mean only RM0.19sen/pcs for my both side card. 


So sapa2 yang ade creativity tu better DIY then outsource je printing, printing kedai dd rasa lagi murah n kualiti dari kite print pakai printer opis.hehehe.




Sekian perkongsian hari ni.... Jemput datang ye kawan2 blogger yang sudi. Sape nak kad tu bleh email dd. akudidi@gmail.com. muah!!!

16 comments:

  1. nk tgok kad!!!!..hahhaha....mesti cntik....yg DIY ni lah yg lagi cntik tau..hasil usaha sendiri....

    ReplyDelete
    Replies
    1. cik mah
      serius x cantek!!! sbb dd mmg lansung x kretip.
      juz suam2 je rasa bile tgk kad tu.hahaha.asalkan ade kad, DIY sbb nak save sgt cost

      Delete
    2. tu la..ade terpikir nk DIY jg...nk save cost...xpyh mmbazir sgt kan...lgpun bukan semua pun nk kad...nk jg tgok tau kad dd...ttp ckp cntik jg walaupun xtgok lg...sbb DIY mmg lain dr lain... :)

      Delete
    3. cik mah
      mmg sgt jimat
      i save at least 300.sbb dd buat kad byk
      aritu paling murah dd dapat rm0.25sen tu pun kad simple gile.
      x cantek pun.dd kan pencilok tegar.hehehe.nnt 2weeks before kenduri dd tempek eh.hehehe

      Delete
    4. bnyk kot save...sukernyer...btol2 save..yg penting dd puas hati kan...so...t jgn luper ek tempek...excitednyer nk tgok..hehehhe

      Delete
    5. hahahah.tu la pasal.mmg rasa mcm puas ati la.
      k nnt dd tempek.huhu

      Delete
  2. cntik...simple is sweets
    nk g boleh ke..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. soulmate
      mana ade tempek lg mana dtg cantik tu
      hahahah
      harusla boleh anda dialu2kan

      Delete
    2. Dah mampu bygkn...hehe...insyallah dd...huhu

      Delete
  3. lawa2...nk gi jugeeee..tp kt perak la pulak...isk2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ecah
      lum tempek pun lg mana dtg lawanya
      hahaha.
      dtgla perak sempadan selangor je bkn jauh pun.
      dtgla dtgla dtgla

      Delete
  4. nak tengok kad didi!!
    btw, kite pun plan nak DIY tapi member touching2 sebab tak nak order dgn dia. nak jaga hati kite buat printing je dengan dia. dan kos dia pun murah 1200 keping rm90. weee... sok~

    ReplyDelete
    Replies
    1. dhiera, anda lagi murah
      huhu jeles

      Delete
  5. didi! nak tgk kad! haha..sy pun DIY sndri jek kad tuh, buat sesedap rasa...cuma hntr print je kat kedai..cost 370 termasuk envelope, tp utk 1000 la..didi lagi jimat dpt 2000!

    ReplyDelete
    Replies
    1. munna
      tu la pasal, x krtf pun tp ni DIY sbb nak jimat
      huhu.

      Delete