Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Monday, 23 April 2012

DIY: Guestbook

Rasanya didi belum penah buat entry pasal guestbook lagi, since i'm not creative and pencilok idea b2b and ex b2b je kejenye.hahaha.mahap la kepada kalian2 yang dd tiru idea tu ek. Mean ur idea was superb..


Guestbook dd ni sempoi je, dd dapat templete dari blog b2b yang da lama2.dd google je masa tu. Maybe ade jugak b2b yg jumpa templete yang sama. But xpela creativity masing2 kan. bagi dd yg x bape nk kreatip ni redha jela. Org ade guestbook dd pun nak jugak. asalnye mmg xnak buat, tapi since soulsis dd offer nak buatkan candy buffet bar, so i decide to have guestbook corner on it. Candy buffet dd pun myb x grand sgt, sbb koboi nye je.hahaha. xde choclate fountain and so on. Tapi sape2 yang carik machine chocolate fountain tu boleh contact member dd ni Zuraidah. Erkk melencong lak. nak cite pasal guestbook tetibe masuk chocolate fountain. Bedal jela labu.hahahaha


So ni guestbook dd:-








Huruf tu dd beli kan bunga reben. Harga based on size. Total DIY guestbook didi adalah:-

Matelic Paper:- RM 10.00 (kedai kat SS15 subang)
Printing - FOC/opis jerk
Hardcover - RM25 (kedai kat SS15 subang)
Huruf - RM6
Total = RM41 ringgit sahaja.

I'm thinking to put some border to my guestbook. 

18 comments:

  1. Replies
    1. imah
      sempoi je tu
      x creatip lansung

      Delete
  2. lawa dah cover tu...tapi sebab didi terpikir utk border..mesti lagi kelllaaasss...=P hihihi

    * didi, 1 permintaan...boleh dak takmo tulis verify comment ni...huhu...ssh kte nk komen..=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. nisa
      tq
      tp dd rasa kosong sgt.border tu pun masih pk2.kalo ade lace baki2 nnt tempek jela.hahaha

      erk. kene verify ke?dd ngat selama ni direct je.dd pun xtau.sat godeh setting sat.hehehe.
      tq nisa wlpn ssh gigih komen

      Delete
  3. Replies
    1. cik susu!!
      yezza chaiyok jela jwbnye

      Delete
  4. cantik je awk buat..
    cme tmbh la border sikit bg meletop,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq miss
      hehehe tu la tgh dok pk border nih.

      Delete
  5. didi...cntik je la...ok pe...tp lg cntik if didi add something as border..mesti lg meletop nnti..hehehe....nice2....

    ReplyDelete
    Replies
    1. RAHMAH
      alamak letup2 takut wooo
      hahahhaa
      thanks bg support.
      lega sket

      Delete
  6. kita tak wat lagi guest book ! tekanan =.='

    ReplyDelete
    Replies
    1. syikin
      kalo nk tiru bleh gak
      bg email nnt sy fwrd templete

      Delete
  7. hi didi! simple pun ok what? serabut2 sgt pun pelik gk nampak...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. MUNNA
      yezza
      im simple lover sbb tu buat je ikut kehendak sndiri
      cousin komen mcm2 sbb dia tu mmg jenis suke heavy2 ni
      dd x minat ah.
      lantok kan situ. janji ade kenangan

      Delete
  8. okaylah ni dd..mmg cntik..untuk b2b yg lain nnti nk mudah n jimat le r ikut idea dd...cntik je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh2.nak templete tinggalkan email je. nnt dd send

      Delete