Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Sunday, 17 June 2012

Wedding Review: Doorgift

hi sweetie,
seperti yang dijanjikan arini nak start review ape yang patut sempena wedding dd 1&2 June yang lepas. Eceh.Macam la orang tertunggu. Actually, banyak gambar x dapat lagi dari adik, so dd update mana yang ade dalam hp dd jela.hehehe.


1st of all, doorgift. As planned and announce before, dd bagi jar doorgift. Isinya, bertukar menjadi sugar cookies, x sempat nak make hand made biscuit since masa sangat mencemburui saya n takda bantu P.A. Eceh! Idea jar ni kirenye cilok sepenuhnye dari ex b2b Puan Kina. Creadit to her.
1) Tag Penutup
Untuk detail  Entry JAR. Jar tu tutup nya plain, so dd buat tag sendiri menggunakan rubber stamp, stamp kan je atas hard paper. 1 paper dapat 24 tag. Gigih gunting sendiri dan tampal atas penutup. 
2) Gam atas penutup
Then lepas isi cookies, dd tutup pakai doily paper, x guna reben sbb nak memudahkan kerja. Pakai doily paper berwarna yang di order melalui Puan Lala
3) Sugar Cookies in the jar
And then dd isi kan jar ni dalam paper beg, khas untuk kawan2 sahaja. Brown paper beg, dd create sendiri dari beg yang biase org jual goreng pisang tu, 100pcs/RM3.50. hahaha.gigih jadikan paper beg, sbb beg goreng pisang ni xde tapak. So dd lipat2 bagi ade tapak. Macam ni. 
4) Lipat tapak n tutup beg
5) Tebuk lubang untuk reben

6) Tampal doily paper
See sangat serbaguna rubber stamp dd. Chop je semua tempat.hahahaha. Selain jar dd bagi fridge magnet yang dd order kat scrapaperclip. Sis farah yang sangat friendly and cute. Hasil kerja beliau pun sangat cute. 

7) Fridge magnet

8) Isi dalam paper beg
9) Paper beg ready
Dan inilah hasil kegigihan saya. Cost doorgift dd amat berpatutan.mmg rasa puas hati sangat. Terima kasih pada vendor2 and inspiring person for my doorgift. Sebab wedding dd kat kawasan rural, so ramai gak kagum ngan doorgift dd. 
Sekian untuk hari ni.

7 comments:

  1. Replies
    1. cntik dd
      xtau la time sy nti jd apa..hehe

      Delete
  2. fridge magnet!~
    yes...tq didi...
    nk follow jugak sebegitu...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nisa
      sile follow
      anda creative
      bleh buat sndiri je

      Delete
  3. MMG SWEET..suke tgok...kalo kt kg ecah pon kompem eksaited tgok ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ecah
      kan?
      kalo kt kl ni org x heran sgt da

      Delete