Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Wednesday, 9 May 2012

Jab We Meet




Setiap insan ade kisah dan pengalaman berbeza bagaimana mereka mengenali pasangan masing2.
Kisah dd ni mmg unexpected story yang akan berlaku dalam hidup dd. Dd kenal incik debab melalui housemate/officemate  (CIK S)dd yang merupakan schoolmate incik debab waktu sekolah dulu. Diaorg ni sekampung. Asalnya incik debab tengok gambar dd dalam FB dan kemudian risik2 dengan kawan dd ni.kawan dd cabar dia, suh gantle la kalo betul nak kawan dgn dd. Stakat fb friend dd approve je. Dd ni mmg malas sket layan2 org yg x kenal, tp sbb dia kwn kepada bff dd jgk so dd accept je la dia. Perkenalan kami kat fb mmg agak seram dan ganas.sbb dd ni mmg spesies kasar sket.mmg dari awal ber ‘aku ko ‘ je dengan incik debab. Walaupun dia tua 2tahun dari dd.xde nak bersaya awk bagai.hahaha.

Then dd ingat lagi 10/10/10, officemate branch jb kawen, dd ikutla Cik S balik kampong sbb nak g wedding member branch jb tu.Time tu la incik debab Nampak dd n main mata dengan dd.Tapi dd biasela time tu jual mahal.Lagi2 baru lepas putus kawan(bkn cinta x sempat nak bercinta lagi) dengan budak utara. So dd mmg da malas nak pk ape pasal long relation. DD kawan dengan incik debab pun as a friend.Sronok2 xde niat lebih n x terlintas langsung yg dia kawan ngan dd dia nak serius. Lagi2 dd memang pangkah orang johor.Amek ko tu yang aku dapat jadi stok laki. Punca pangkah sebab bf 1st org johor.hahaha.kijam.

So dari kat fb dia mintak no fon. Sebab dd ni kaki bisnes dan dia ni supplier terbaik barang2 motor dd agree bagi no. Tapi ke laut la. Satu bisnes x jalan tapi hari2 sms.hahahaha.

07/01/2011 incik debab turun kl. 1st time kitaorg dating.waktu ni x declare pun lagi. Mmg sempoi je. Tapi xleh bla dd pun xtau macam mana hati ni da ade bunga2 yang syok sama itu mamat. Tapi biase la kene la jual mahal. Biar dia yg propose. Masa incik debab nak balik JB dia pun propose dd jadi girlfriend dia. Dan paling dd suke kat dia, dia ngan gantlenye cakap bln 4 aku g jumpa mak ayah ko. Huaaa suke2.

04/2011 dd da x ngat date incik debab datang Perak. Memang fall in luv la kat mamat ni, baru skali date ko nak kawen dah dengan aku. Mean mmg serius. X macam skandal2 lama.opss… I like this type. Mummy ngan papa tanpa banyak kisah terus merestui hubungan kami. Mula la perancangan kearah yang lebih serius. Hati berbunga2 riang, tak sangka x percaya semua ada.

30/04/2011 dub dab dub dab..kami da lebih kea rah serius. Jumpa family incik debab lak sebab kebetulan my bff CIK S kawin the next day. Alhamdulillah hubungan direstui.

30/06/2011 pertunangan secara x rasmi, family incik debab datang merisik.. Syok gile bahagia waktu tu.

07/04/2012 – bertunang secara rasmi.tapi majlis yang sangat simple. Abg dd pun x dapat balik.ni pun unplanned ceremony.Asalnye nak buat majlis bertunang n nikah serentak, tapi papa dd suruh
permudahkan je.Nanti penat family laki nak rushing2, n penat family perempuan nak melayan tetamu.


Sepanjang tu kami slalu gak gaduh, perang2 hubungan PJJ kan.banyak la masalahnya. Tapi most problem from my side. Nasib la incik debab penyabar!!Sayang awok!!hehehe. Yang paling best percaya atau x, sepanjang kami kenal kami hanya berjumpa 7kali.Alhamdulillah, dd rasa kurang jumpa tu yang lebih membuatkan hubungan kami berkat. Sekali je yang 1st date tu je kami jumpa tanpa tujuan. Tu pun ade je member2 menyelit.Jarang dating berdua pun. Yang lain2 semua nya jumpa untuk urusan kawen. Dan 2012 adalah rekod terbaik, 6 bulan tanpa dating.hahahaha.tunggu sah jadi isteri datingla puas2.

22 days to go…untuk dd secara rasminya menjadi isteri kepada incik debab.ntahla macam x percaya pun ada. Berkat istiqarah dd, dd yakin ini jodoh terbaik dd,yang lain serahkan pada Allah dan usaha sebaiknya untuk menjayakan rumahtangga yang bakal kami tempuhi.

Azam dd untuk lupakan semua kenangan2 lama sebelum kenal incik debab. Terlalu banyak pahit dan manis dd lalui. Hanya hati ni je memahami. Walaupun sebelum ni agak ragu2 dengan pilihan sendiri, tapi dd yakin incik debab la yang terbaik untuk dd.kalau x xkan kami bertahan hingga hari ni. Sebelum2 ni dd kenal ramai orang, dalam proses mematangkan diri dd blaja menilai hati lelaki,sikap mereka dan perlakuan mereka, dengan tu mudah bagi dd menilai mereka, samada layak atau tak satu hubungan tu untuk pergi lebih jauh. X bermakna dd ni playgirl. Cume dd ni jenis suke berkawan.Dari situ dd dapat nilai. Setiap kawan dd punya sikap yg berbeza. Dan apa yang dd Nampak walaupun incik debab x kaya, x educated, rupa pun x ensem langsung.hahahahah.tapi hati dia ikhlas dan bersungguh2.harap2 dia istiqamah la dalam mencitai dd.hahaha..mcm tu pun bleh ek. Bleh la…pls pls pls…
Doakan kami ye kawan2. 

18 comments:

  1. aminnnnn....semoga berbahagia...dah2, gi uruskan pape yg x setel lg tu!hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha
      ecah tulis entry ni sbb nak bg mood kawen tu ade balik..ntahla hati ni dah dibawa pergi..poket mangkin kosong mood nak wat preparation pun da makin slow

      Delete
  2. yeahh.. dd memang ganas. tapi as tahu.. seganas-ganas dd satu hari nti mesti cair punya..

    * jap. ada kena mengena ker?*

    hahaha..

    semoha berbahagia hingga ke syurga dear.. jadi isteri yang terbaik untuk suami . :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah
      as cakap jela terpaksa komen.kikiki

      thanks dear.hope u too.

      Delete
  3. Luv it dear!
    Moga dd bhagia slamanya!
    It is true dd,yg berbeza dgn kte la yg akn mlengkapi kita....haha..ckp gtu sbb skrg mgalaminya...
    Nk g kenduri kamu,tp jauh!:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. btl3x

      ala datang la.bak alamat email kt dd.
      dd pos kad.mana ade jauh. sempadan selangor je.
      pls2

      Delete
    2. Ala..takut sgt mghampakn dd...hehe...
      All the best with ur preparation tau

      Delete
    3. huhu ade je alasan dia.cubit kang
      kikiki
      ye thanks:)

      Delete
    4. Ala..xmola kte bgtu...kiki...hope suke dgn hasil tgn kte tau

      Delete
    5. hahahaha
      insyaALLAH suke
      mggu ni baru nak balik kg
      x sbr nak tgk:)

      Delete
  4. semoga berbahagia didi.amiinnn.doa byk2 kita dapat pasangan saling melengkapi.insyaAllah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sarah
      thanks
      wish same to u
      aminn

      Delete
  5. awwwww dd! suwit gitu~ harta, rupa paras bukan ukuran kn, insyaAllah berkat keikhlasan si dia tuh akan bawak kebahagiaan.. chewah! kite doakan perkahwinan dd dirahmati & diberkati Allah.. semoga jodoh dd n si dia berpanjangan sampai ke syurga :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin
      dira..harus la suwit2 mcm dd.kikiki
      btl2 tu semua bkn ukuran,wlpn sblm ni kenal yg kaya yg hensem yg educated akhirnye tetap duka lara
      so mgkn jodoh mmg dgn yg besa2 je.kikiki.bajet retis nk crk yg hebat2.
      wish same to u too.

      Delete
  6. wahhhhh..kan? beza lelaki yg ajak kite couple je n lelaki yg nak terus jumpe mak ayah..sgt2 tersentuh hokeyyy.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aja
      yup.mmg beza thats y easily accept him
      padahal sblm ni ssh kot nk terima org.hahaha

      Delete
  7. hihi...insyaAllah didi..semoga hati korang sntiasa kuat bsama ok..smoga smua dipermudahkan.amin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. munna
      thanks amin
      wish same 4 u too

      Delete