Create your own banner at mybannermaker.com!
Copy this code to your website to display this banner!

Tuesday, 30 October 2012

Ya ALLAH kekalkanlah rasa cinta ini dihati kami

Assalamualaikum wbt 

Harini genap 5 bulan didi menjadi isteri kepada encik debab. Rumahtangga ada pasang surutnya. Begitulah kami. Masing2 masih sedang berusaha untuk menerima pasangan seadanya. Syukur sangat dikurniakan suami yang memahami. Walaupun agak baran, tapi incik debab slalu mengalah. Banyak persamaan kami memudahkan kami melalui hari2 mendatangkan. Yang tak sama tu masing2 berusaha untuk terima dan x jadikan benda tu sbagai masalah. 

Didi share sket ek aktiviti dd sepanjang jadi isteri ni. hehehe.So far x banyak beza pun dengan masa zaman bujang. kalau dulu malam minggu keluar lepak dengan kawan2. sekarang malam minggu keluar lepak dengan hubby n kawan2 dia yg agak sporting. So far dd kamcing dengan wife2 kwn hubby and they also very supportive. Mean dah ade bff baru disini. kire xde la rasa bile dtg jb dah xde kawan.hehe. 


Sebelum kawen dulu didi penah terlibat secara serius dengan dunia perlumbaan kereta. zaman2 final year n after grad. Sebelum kenal hubby lagi. Minat dd n hubby mmg banyak persamaan. Dd mmg suke sukan2 extreme ni. Kereta, motor, superbike. Oh my favourite. Kalo dulu slalu turun tengok budak2 race or drag kereta. Lepas kawen rupenya makin ligat. Hubby dulu bekas pelumba haram negara. hahahaha.rosak2. dd pelumba halal ye. So malam minggu boleh plak sebok g tengok orang berlumbe. 
geng bini2 sempoi
2 orang tu wife kepada kawan hubby yang kini jadi bff dd pulak. ade sorang lagi sepatutnya tapi dia x dpt join. Memang havoc kalau dah berjumpa. Rosak2.

Selain lumba, hubby dd rayban crazy. Dulu dd x minat. Sangat old school rasanya. Tapi bila dah terjebak. dah tau beza Ray Ban kat kedai speck ngan Ray Ban yang hubby minat, didi lak yang over sekarang. Siap jadi penjual plak tu. Kalau dah bisnes minded, semua nak diniagakan.hahaha.
terjebak layan rayban

Satu lagi hobi kami yang paling ketara adalah jalan2 dan makan2. Hubby yang beriya2 nak diet x penah kesampaian sebab isteri dia kuat ngidam makan macam2. (mengidam sebelum mengandung pun dah dasat kalo ngandung nnt xtaula. ) Ape yang bestnye JB ni banyak sangat tempat makan yang best2 sedap2 and murah2. nanti dd rajin dd review satu2. Waaa...x pasal2 blog ni jadi blog makanan lak. hahahaha

Sup Kg Paser Puteh Pasir Gudang


Steamboat & Tauhu Bakar @ Dataran JB


ABC @Kg Melayu
Dating waktu petang @ Puteri Harbour 

Shopping kasut @CS JB

Semoga kasih sayang dan kebahagian kami berkekalan. Rumahtangga kami peroleh berkat. Begitu jugak doa dd buat kawan2 semua. Semoga kami peroleh zuriat yang soleh dan solehah. Menanti dengan penuh pengharapan. InsyaALLAH doakan kami. Amin2 ya rabbalalamin. 

7 comments:

  1. hihihi....baru cakap rindu tadi, baru pos entry, kalau tak,die buat2 bz je tak layan blog eh..=P

    semoga didi dan hubby bahagia selalu hendak nya..=)

    ReplyDelete
  2. nisaaaaa
    ampeh..bukan buat2 bz.byk sgt nak cerita sampai xtau nak tulis.kikiki

    tq darling. happy tau ade gak org sudi rindu blog dd yg tah hape2 nih

    ReplyDelete
  3. hehe..didi...counting for 5 months jugak esok!:)..cam sekejap je dah..eh...dah setengah tahun ak jadi bini orang?:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. aja...
      ha'a kan.jap sangat masa tu.haish

      psss...da ade ke?

      Delete
  4. amin2..hpy 4 u didi
    moga bhgia slamanya #;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin
      tq dear, pray the same for u too

      Delete